Hygge er en meget dansk ting, og det er noget, vi generelt er rigtig gode til i Danmark – uanset om vi taler sammenkomster, indretning eller noget helt tredje. Vi er allerede gode til at inddrage hygge i vores hjem med bl.a. dæmpet belysning, masser af puder og bløde tæpper. Vi har dog her fundet 3 tips til, hvordan du kan gøre dit hjem endnu mere hyggeligt.

Brug afslappende farver

Vi plejer at indrette vores hjem med de farver, vi kan lide eller de farver, der er på mode – og det er jo noget, der sagtens kan ændre sig fra år til år og endda fra sæson til sæson. Der er dog nogle farver, som opfattes som mere afslappende end andre, og det kan derfor være en god idé at benytte disse farver i rum, hvor vi skal slappe af. Det kan f.eks. være i soveværelset eller i stuen. Farven blå er den mest afslappende farve. Den har nemlig evnen til at reducere stress og virker generelt afslappende på vores krop. Derudover er farver som brun, grå og grøn også gode farver til en afslappende indretning. De har nemlig en beroligende virkning på os og holder styr på nervøsitet og angst. Hvis du indretter med disse farver, vil du hurtigt mærke, at dit hjem er blevet mere stille og roligt.

Hyggehjørner

Vores hjem er generelt centrum for mange forskellige hyggehjørner. Det kan f.eks. være en behagelig lænestol eller sofaen inde i stuen. Det er i hvert fald de traditionelle hyggekroge. Det er dog muligt at inddrage hyggen på andre måder. Én måde er f.eks. med en hængekøje. En hængekøje giver nemlig mange gode minder og associationer om bl.a. sol- og sommerferier i de varmere lande eller hyggelige sommerferier hjemme i Danmark. Hængekøjer behøver dog ikke udelukkende at høre til sommerferien. Man kan sagtens udnytte den hygge året rundt ved at få installeret én i boligen. Det er et perfekt sted til at nyde en god bog eller podcast og få slappet helt af efter en lang dag. Hvis du står og mangler en fin hængekøje til hjemmet, kan du hos www.brugskunst.dk finde et stort udvalg af hængekøjer i mange farver.

Stemningsbelysning

Lys er en stor stemningsskaber, men det er faktisk mere en kunst at få elektrisk lys til at være hyggeligt. Det handler her om at kombinere både koldt og varmt lys, så der er forskellige belysningsmuligheder til forskellige situationer. Det er også en god idé at have lys, der kan dæmpes, idet hygge faktisk kræver lige så meget skygge som lys. Spotlys, der liger hele rummet op, hører derfor fortiden til – og fokus skal derfor være på at oplyse enkelte elementer frem for hele rum. Det kan f.eks. være en enkelt væg eller et enkelt område, hvor lyset så også kastes let rundt i resten af rummet.