Der er rigtig mange danske hjem, der har et dårligt indeklima. Det skyldes i de fleste tilfælde er der er for meget fugt i huset. Det kan godt være at det ikke er noget der umiddelbart generer dig, alligevel er det en god ide at få gjort noget ved det. Det kan nemlig både være skadeligt for helbreddet på dig som beboer og på huset som helhed. Et dårligt indeklima kan give alt fra skimmelsvamp til husstøvmider. Begge dele der stortrives i dårligt indeklima. Her er tre tips til at få et bedre indeklima.

1: Luft ud

De fleste ved godt, at man ska lufte ud, men det er langt fra alle der ved hvordan. Det optimale er, at man lufter ud to gange dagligt, om morgen og om aftenen. Det bedste er at skabe gennemtræk i hele huset i 5 til 10 minutter. Det giver mest ren luft og samtidig er det den mest økonomiske måde.

2: Køb en affugter

Hvis man ikke har mulighed for at lufte ud i rum, hvis der eksempelvis ikke er vinduer, så kan det være en god ide med en affugter som denne. De giver ikke den samme friske luft som gemmetræk, men de fjerner fugten fra et rum. Det kan især være en god investering hvis man har et kælderrum eller lignende, hvor man ikke får luftet ud så ofte.

3: Vær opmærksom når du tørrer tøj og laver mad

At tørre tøj indenfor er generelt en rigtig rigtig dårlig ide, da det giver meget fugt. Hvis man gør det, bør man gøre det i et rum med et åbent vindue eller i badeværelset med udsugning. Allerbedst er det dog at gøre det udendørs. Når du laver mad afgiver det også meget fugt og mados, så husk altid at bruge emhætten når du laver mad.