Når man møder en ny person, har det første indtryk stor indflydelse på vores indre billede af personen. Når man ikke har mødt hinanden før, er det mange gange ansigtet, man ser ved første øjekast. For at skabe et godt første indtryk er derfor især et strålende smil vigtigt. Det er selvfølgelig ikke alle, som er velsignet med det perfekte sæt tænder – og det er helt okay. Men der er mange tips man kan være opmærksomme på for at også nå et strålende smil.

Brug en elektrisk tandbørste

Bruger du en elektrisk tandbørste eller en almindelig manuel tandbørste? Hvis du hører til den anden gruppe, så skal du måske overveje at købe en elektrisk. Der findes nemlig studier som viser, at elektriske tandbørster er mere effektive til at fjerne plak end de almindelige. Derudover holder de også generelt munden sundere. Det er dog ikke kun et spørgsmål om tandbørsten selv. Der findes også forskellige slags elektriske tandbørster, tandbørsthoveder og funktioner.

Prioritér den daglige mundhygiejne

Det er rigtig vigtigt at være opmærksom på din daglig tandhygiejne. At tilegne sig en rigtig og grundig tandhygiejne virker forebyggende mod en besøg hos tandlægen. En god tandhygiejne består af følgende skridt:

  • At børste tænderne regelmæssigt, men ikke aggressivt

  • Brug tandtråd mindst en gang om dagen

  • Overvej at bruge mundskyld

Derudover er det også fremmende at undgå at ryge samt prøv at spise mindre mad og drikkevarer med et højt sukkerindhold. Prøv i stedet at spise varierende og drik vand i stedet for sukkerholdige drikke som sodavand.

Husk de forebyggende besøg hos tandlægen

For at få det perfekte tandsmil er det også vigtigt at tage til tandlægen én gang om året. Dette regelmæssige besøg forebygger nemlig problemer, som kan opstå henad vejen, og som kan koste dyrt – både i pengepung og tandsmerter – hvis det ikke bliver opdaget i god tid.

Hvis du har brug for flere tips til din tandhygiejne – eller hvis det er ved at være tid til en tur til tandlægen, så kan du altid kontakte denne tandlæge i Odense.