Kontoret og dets indretning har en stor indflydelse på medarbejdernes koncentration og effektivitet – og det er derfor meget vigtigt at prioritere indretningen af kontoret. Vi har derfor her samlet 3 tips til, hvordan du kan skabe et godt og effektivt kontormiljø for alle medarbejdere.

Vælg de rette kontormøbler

Kontormøblerne har en stor betydning for medarbejderne, da det jo er i disse de skal tilbringe deres dage. En ubehagelig kontorstol kan føre til problemer med særlig nakke, skuldre, ryg og arme, og så kan stillesiddende arbejde (uden hæve-sænkebord) føre til livsstilsrelaterede sygdomme. Det er derfor yderst vigtigt, at der bliver investeret i gode kontormøbler af højeste kvalitet. Forskning har f.eks. vist, brugen af et hæve-sænkebord kan forbedre din kropsholdning, give øget energi og produktivitet samt forbedret fokus. De rette kontormøbler kan altså betyde øget effektivitet.

Sørg for ordentlig arbejdsbelysning

Belysningen har også indflydelse på medarbejdernes effektivitet. Det kan nemlig være hårdt for øjnene og skabe træthed, når der er dårlig belysning på kontoret. Den ideelle belysning på kontoret er en kombination af dagslys og kunstig belysning. Det er derfor en god idé at indrette kontoret således, at medarbejderne kan udnytte dagslyset, når det er til stede, men der skal samtidig være mulighed for kunstig belysning, når det er mørkt udenfor.

Reducér støjniveauet

Støjniveauet er en kæmpe synder på de danske kontorer – og det handler naturligvis også om, at mange kontorer rundt omkring i Danmark er såkaldte storrumskontorer med mange medarbejdere. Det betyder dog ikke, at man skal finde sig i støjen. Der er nemlig meget, man kan gøre for at reducere støj på kontoret. Man kan f.eks. sikre, at medarbejdere, der har brug for fred og ro sidder langt væk fra de medarbejdere, der taler meget sammen eller i telefon eller man kan investere i lydabsorbenter som f.eks. akustikvægge, skærmvægge, bordskærme og lignende lyddæmpere. En rigtig god løsning er dog at investere i en telefonboks til kontor. Den kan fungere som et ekstra rum for de medarbejdere, der ofte har brug for ro og fred – og så kan den i en snæver vending også bruge som f.eks. mødelokale.

Kontorindretningen bør være en prioritet for at sikre de optimale forhold for alle medarbejdere. Det er simpelthen noget, der kan ses på resultaterne, der bliver skabt.