Langt hår går aldrig af mode – og derfor er der også altid mange, der gerne vil have deres hår til at vokse sig langt og smukt. Nogle tror fejlagtigt, at deres hår ikke er bygget til at blive langt, men det er heldigvis bare en myte. Hvis du passer godt på dit hår, så kan du faktisk få langt og sundt hår. Vi har her samlet 3 tips til dig, der gerne vil have langt og sundt hår.

Brug ikke shampoo hver gang

Shampoo bruges til at vaske snavs og produkter ud af håret, men det gør faktisk meget mere end det. Det vasker også naturlige olier væk, som ellers holder dit hår sundt og blødt. Hvis du gerne vil have langt og sundt hår, er det faktisk ikke smart at bruge shampoo hver eneste gang, du er i bad. Det er derfor en god idé at holde en pause mellem at vaske håret – og når du så vasker håret med shampoo, bør du sørge for, at du kun skummer det i hårbunden og blot lader det glide ned og ramme resten af håret, når vandet skyller det væk.

Husk balsam – og hårkur

Håret bliver med tiden tyndere i bunden af blandt andet farvning og styling – men det kan balsam modvirke. Balsam hjælper med at forhindrer skader på håret, og gør det muligt for dig at få langt, sundt hår. Balsam er dog ikke altid nok. Brug også gerne en hårmaske i 10 minutter én gang om ugen, inden du går i bad og vasker det med shampoo.

Husk klipningen

Det kan godt lyde lidt paradoksalt, at du skal klippes regelmæssigt for at få langt og sundt hår. En klipning gør jo håret kortere. Men saksen er faktisk din ven, hvis du gerne vil have langt, sundt hår. Regelmæssige trimninger bidrager ikke til, at dit hår vokser hurtigere, men det holder dine spidser sunde. Hvis du springer de regelmæssige frisørbesøg over, så lader du dine spidser blive splittede, og det kan faktisk gøre, at du skal have klippet mere af i længden, når du så endelig tager til frisøren. Husk derfor at gå til frisøren regelmæssigt, så du holder dine spidser sunde. Det anbefales, at du tager til frisør hver 10. til 12. uge for at få trimmet spidserne.

Har du brug andre gode råd eller en klipning for at holde håret sundt? Besøg denne damefrisør i Kolding.