Vi tilbringer meget tid i vores hjem, og det giver sig selv, at vi gerne vil have af vores hjem er så sunde som muligt. Alligevel er der mange af de danske hjem rundt omkring, der er ikke er helt så sunde som vi går går og tror. Problemet er, at nogle af de ting, der er farligst i vores hjem, er ikke ting som vi kan se. Det kan være ting som skimmelsvamp eller PCB. Det er ting, som man skal have undersøgt for, hvis man har mistanke om det. PCB og Skimmelsvamp er ikke noget man kan fjerne selv, og førstnævnte er heller ikke noget, man kan forebygge. Her er dog tre gode råd til hvordan du holder dit hus sundt, og undgår fugt og lignende som er grobunden for skimmelsvamp og andre former for svamp.

Luft ud

Udluftning er det bedste man kan gøre for sit hus, alligevel er det langt fra alle, der får det gjort nok. Udluftning er ikke bare at åbne et vindue i ny og næ. Den optimale udluftning sker to gange om dagen og er med fuld gennemtræk, så man får skiftet det “gamle” luft ud med nyt. Gennemtræk i ca. 10 minutter er det bedste du kan gøre for huset og indeklima.

Ud med tøjet

Tørring af tøj er en af de helt store syndere, når det kommer til fugt i hjemmet. Det udskiller mange liter fugt, når du tørre tøj i hjemmet, hvilket betyder, at dit hus faktisk rimelig hurtigt kan lide skade af det. Brug en tørretumbler eller endnu bedre, hæng tøjet til tørre udenfor. Det er bedst for indeklima, økonomien og miljøet.

Brug emhætten

Når du laver mad, så skal du huske at bruge emhætten. Når der kommer damp op, er dette reelt bare vand. Hvis man ikke leder dette ud, hænger det i luften og ender med at give et super dårligt indeklima. Derfor bør du altid bruge emhætten når du laver mad – uden undtagelser.