Julen nærmer sig med hastighed skridt, og selvom vi stadig er i efteråret, så når vi knap nok at se os om, inden julen står for døren. Julen er hjerternes fest, man man kommer heller ikke uden om, at det er gavernes fest. Julegaver i millionvis skal skifte hænder i december. Der er her der bliver skrevet utallige ønskesedler. Det er dog også her, at fantasien skal i gang til alle dem, der ikke har nogle ønsker. Det er ofte forældre og bedsteforældre, der ikke ønsker sig noget, da de jo har haft et helt liv til at samle de ting, de skal bruge.

1: Lav noget selv

En af de ting der varmer de fleste bedsteforældres hjerter, er ting der er hjemmelavet. Her tænker vi mest, hvis der er tale om noget børnebørn (der rent faktisk er børn) har lavet. Det er ikke noget, man lige kan gå ud og købe i en butik, og har derfor en anden værdi. Det kan dog være en god ide at tænke lidt dybere, end at det blot skal være noget hjemmelavet. Tænk over, om det er noget der også kan bruges. Et tekrus eller kaffekrus der er malet på, kan næsten altid bruges, hvorimod en figur der ligner intet har lidt færre anvendelsessteder.

2: Billeder hitter altid

Der er ikke noget der kan få et bedsteforældre hjerte til at smelte som et godt billede af deres kære barnebarn eller børn. Find nogle flotte billeder og print dem ud, og sæt dem i en ramme, det er et sikkert hit. Du kan naturligvis få dem fremkaldt professionelt, men med en fornuftig printer og nogle indhug i dine printerpatroner, kan du sagtens lave det hele selv.

3: Oplevelser

Der er mange bedsteforældre der ikke mener, at de får tid nok sammen med deres børnebørn. I de fleste tilfælde er det også uden tvivl rigtig nok. I en travl hverdag kan det være svært at få besøgt så meget som man gerne ville. Giv nogle oplevelser for bedsteforældre og børnebørn sammen. Det kan være en tur i Zoo eller lignende. Oplevelsesgader bliver stadig mere og mere populære.