Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvornår har du sidst tjekket låsen? Hvis det aldrig er sket, bør du læse med her. Hvis din låsecylinder er gammel og usikker, er det let for en tyv at komme ind i din bolig, og muligvis dækker forsikringen ikke. Læs med her om hvordan du tjekker låsen.

Det vigtigt, at din lås virker, som den skal. Det skal nemlig være så svært som overhovedet muligt for tyven at komme ind i dit hjem, og derfor får du herunder et par gode råd til, hvordan du tjekker, om dine lås og dine nøgler er sikre nok. Vi går en mørkere tid i møde, og det er uden tvivl efter året og vinteren der står for størestedelen af indbrud.

Sådan tjekker du din lås

Der findes et hav af forskellige låse og bare inden for Ruko låse er der også mange forskellige. Generelt set er alle låse fra Ruko godkendte og virker efter hensigten. Dog er den almindelige rundhovedet Rukonøgle nem at bryde op for tyveknægte. Læs mere omring låse og hvordan du vælger den rigtige lås til dit hjem Laasop.dk/låse. Herunder kan du se en video, der indeholder en masse nyttig information, som du kan anvende, når du skal sikre dig, at din lås virker:

Er dine nøgler sikre?

Når du flytter ind et nyt sted er en god tommelfingerregel er, at du skifter din lås. På den måde er du sikker på, at der ikke er nogle, du ikke kender, der har nøglen til dit hus. Det er ikke til at vide hvor mange kopiere der er i omløb fra den tidligere ejer.  Ofte er det ikke nødvendigt at skifte låsen, men en omkodning er nok til at du kan føle dig tryg.

Vær opmærksom på, at det er en dårlig løsning, hvis den nøgle, du har til din yderdør, har 5 stifter, som videoen også beskriver. Det betyder nemlig, at den er let at kopiere og let at bryde op. Hvis tyvene er kommet ind i dit hjem uden at bryde ind, så dækker forsikringen ikke.