Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle kan komme ud for at mangle penge, og det kan være svært lige at trylle et par tusinde frem. Heldigvis er der flere måder at tjene hurtige penge på, og mange af dem kan du også gøre forebyggende, så du har lidt på opsparingen til trangere tider.

Giv privatundervisning

Privatundervisning er måske ikke noget, du tjener en formue på, men det er godt til at polstre kontoen. Du skal lave meget lidt arbejde og kan nemt tjene et par tusind hver måned. Hvis du for eksempel tager 200 kr. i timen, skal du kun bruge en halv eftermiddag om ugen for at tjene næsten 2500 om måneden.

Du kan frit vælge fag og niveau, og hvis du ikke er så bogligt anlagt, kan det også være alt fra klaverspil til Photoshop, du underviser i.

Arbejd offshore

I den anden ende af spektret har vi offshore-arbejde, hvor du skal arbejde en hel del i nogle perioder – til gengæld tjener du kassen. Offshore-jobs fungerer som regel sådan, at du arbejder i to uger og har fri i tre uger. På den måde får du meget fritid til at lave andre ting, når du ikke arbejder.

Arbejdet kræver dog et særligt offshore-kursus om sikkerhed, som du for eksempel kan tage ved Falck Safety.

Offshore er det hårdeste arbejde i denne artikel, men det giver også bedst penge.

Bliv freelancer

Hvis du ikke er til boreplatformer og vindmøller, kan du blive freelancer. Her arbejder du ofte hjemmefra, og kan stort set selv bestemme arbejdsmængden og arbejdstiden. Du kan blandt andet blive freelance oversætter, tekstforfatter, fotograf, webudvikler og mange andre ting.

Hvis du bliver ansat ved et bureau, sørger de for at sende dig en masse opgaver. Så kan du sige ja og nej, som det passer dig. Derfor kan du nemt skrue op og ned for arbejdsmængden. Hvis du vil tjene rigtig mange penge på kort tid, skal du bare sige ja til mange opgaver i den periode.

Du skal dog være opmærksom på, at du bliver belønnet efter dine evner. Derfor skal du ikke søge ved et freelancebureau, medmindre du faktisk kan faget. Oversættelse, grafik, tekstforfatning og lignende er specialistfag, som det ikke er alle og enhver, der kan lave professionelt.