Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Julen er hjerterens fest, det er her man hygger med familien osv. Det betyder også, at der er rigtig mange der er på familiebesøg. Faktisk anslåes det at langt over hver andet hjem er tomt juleaften, da man er på familiebesøg et andet sted. Der er også mange der er væk i mere end en dag. Det betyder at der er rigtig mange “nemme ofre” for indbrud i denne ellers dejlige tid.

Julen er da også den tid på året, hvor der er langt flest indbrud. Man kan dog gøre nogen ting, som kan mindske risikoen for indbrud en lille smule. Her får du frem tips til hvad du kan gøre.

1: Få en indbrudsalarm

Der findes mange forskellige typer af alarmer, og der er aldrig solgt så mange, som der bliver solgt for tiden. Nogen kalder det falsk tryghed, da det ikke er sværere at bryde ind med dem. Undersøgelser viser dog også, at de har en forebyggende effekt. Så står en tyv foran to huse, hvor der er alarm på et ene og ikke det andet, vil de vælge det uden.

2: Ha udendørslamper med censorer

Noget indbrudstyve er vilde med, er at kunne arbejde i mørke og helt ugeneret. Det kan derfor være en god ide at have udendørslamper ved ens hoveddør. Har du en censor på, der gør at de tænder, når man nærmer sig døren, kan det holde tyvene væk. Generelt er det også en god ide med lys i huset, så det ligner der er nogen hjemme på afstand. Det er naturligvis et gammelt trick som alle tyve kender, ikke desto mindre så KAN det have en effekt – og det skader i hvert fald ikke.

3: Lad vær med at indbyde til indbrud

Det er naturligvis ikke ens egen skyld, hvis man har indbrud, men man kan alligevel godt gøre noget for ikke at være så indbydende. Man kan eksempelvis sørge for at man har nyere låse, der ikke er lige til at bryde op. Endelige skal du ikke have ting liggende åbenlyst fremme som tyve kan se. Har du iPads, ure, computere eller lignende liggende fremme, bliver dit hus lige lidt mere spændende at bryde ind i.