Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Uanset om du bliver undersøgt for at have begået en forbrydelse eller allerede er blevet sigtet for dette, vil du have den bedste forsvarsadvokat, du har råd til, som kan kæmpe for dig.

1.Et godt sted at starte er ved at høre erfaringer fra folk du stoler på, herunder venner og familiemedlemmer. Det kræver naturligvis, at disse personer selv har erfaringer med forsvarsadvokater – har de det, kan du let stille dem relevante spørgsmål herom, om advokatens vilje, mødetider og ikke mindst engagement og pris.

2.Når du først har indsnævret listen, bør du altid sætte et møde op ansigt til ansigt. Meget kan gøres via telefon eller via videokonference som FaceTime eller Skype, men et fysisk møde giver bare en helt andet opfattelse af personen, som du helt sikkert bør gøre brug af. Mange advokater tilbyder en gratis første konsultation. Medbring derfor en oversigt over din sag med detaljer om f.eks. hvornår du blev arresteret, omstændighederne i anholdelsen, hvem anklagerne er, og om nogen andre var involveret. Denne høring skal hjælpe dig med at forstå omkostningerne, hvad anklageren skal bevise eller etablere for at finde dig skyldig, de tilgængelige forsvar, eventuelle nøgleproblemer. Det er vigtigt at have en advokat, der lægger tilstrækkelig tid i at sætte sig ind i din sag og planlægge dit forsvar. Derfor kan det være et rødt flag, hvis ikke du har det godt med det første møde, og den måde, advokaten planlægger ringene på. En advokat kan give dig en ide om mulige resultater, men han eller hun kan ikke love et bestemt udfald. Enhver strafferetlig advokat der gør det, er ikke en du skal vælge. Resultatet kan aldrig gives på forhånd. En dom ender oftest i et forlig med anklageren, eller i værste fald med en domsafsigelse fra en dommer og en jury.

3.Omkostningerne bør også overvejes og er generelt baseret på sagens kompleksitet. Forsvarsadvokater opkræver ofte et fast gebyr på forhånd, og nogle gange i timen. Betalingsaftaler, der er baseret på advokatens opnåelse af visse resultater, er ikke tilladt i straffesager. Advokatens gebyr er forskellig, når det kommer til arkiveringsgebyrer og lignende retslige omkostninger, så sørg for at du ved, hvilke tjenester du vil blive opkrævet for, og hvor meget de vil koste, før du underskriver aftalen.