Det danske uddannelsessystem er på mange måder helt fantastiks. Der er fortsat høj kvalitet i folkeskolen, og vores børn lærer at tænke kritisk, stille spørgsmål og forholde sig nysgerrigt til den verden, de lever i.

Netop nysgerrigheden kan være en stærk drivkraft, som peger i retningen og nye horisonter. For det giver naturligvis mening, at nysgerrigheden er stor, der hvor vi endnu ikke har så meget viden om, hvad der er op og ned, sammenholdt med vores egen hverdag og kultur.

På en rejse efterskole er det netop andre lande, der er i fokus. Andre kulturer, andre tungemål, andre traditioner og andre værdier. Det at udforske andre lande og befolkninger kan være en enorm givende lektie – og ikke mindst en, der gør os klogere på os selv! Her kommer 3 gode grunde til at sende dit barn på en rejse efterskole:

Lær om andre lande og sprog

Vi er blot en lille del af en stor verden og et stort sammenhæng. Vi vokser derfor op i vores egen ’andedam’ i den forstand at vi ofte først senere i livet bliver i stand til at se det spændende i andre lande. Derfor forelsker vi os ofte i fjerne kulturer og ønsker at lære om dem. Er sprog et af dit barns store interesser, hvorfor så ikke lade ham eller hende dyrke det intensivt et år på efterskole? Måske interessen ligefrem kan åbne for en levevej!

Brug det i din karriere

Som en del af en globaliseret verden behøver sprog ikke kun at være en interesse. Det kan blive en professionel tilværelse. Og hvis dit barn vil arbejde professionelt og drage fuld nytte af sine kundskaber i det spanske, italienske, franske, russiske, kinesiske eller andet – ja, så skal man mestre sproget på et højt niveau. På en rejse efterskole med sprogfokus får man virkelig gode forudsætninger for at tage kvantehop frem i sin sprogudvikling. At lære sammen med andre sprog-forelskede elever i et fagligt stærkt miljø og afprøve sproget på rejser giver nogle helt særlige indlæringsmuligheder, som vil gøre, at dit barn har et stort forspring, når han eller han f.eks. skal på gymnasiet og arbejde videre på sin sprogforelskelse.

Bliv klogere på dig selv

Der er færre ting, der sætter ens eget liv i perspektiv end at kunne sammenholde det med andre dele af verdensbefolkningernes eksistens. Udsynet bliver derfor til en særlig forståelse for, hvordan man egentligt selv har det.

Det kan åbne en nu verden for rummelighed, empati og menneskeforståelse. Egenskaber alle forældre vil være stolte af at se i deres egne børn.