Frivilligt arbejde er blevet meget populært – fordi vi gerne vil ud og rejse og samtidig gerne vil hjælpe mennesker i nød. Der er også en hel masse grunde til at du bør vælge at melde dig til frivilligt arbejde i udlandet. Læs med her og bliv klogere på, hvad du får ud af at arbejde som frivillig i udlandet.

Frivilligt arbejde giver en oplevelse for livet

Som frivillig i udlandet vil du opleve landet på en helt anden måde end hvis du blot er turist. Du kommer til at leve i landet lige som alle andre, og det giver dig et helt unik indblik i en anden kultur og en anden befolkning. Du får en helt unik oplevelse – en oplevelse for livet.

Frivilligt arbejde giver dig viden og erfaring

Der er meget at lære som frivillig i udlandet – det hele kommer selvfølgelig an på, hvad du vælger at arbejde med. Hvis du er pædagog og arbejder frivilligt på et børnehjem i f.eks. Tanzania, så får du helt uvurderlig erfaring, som du kan bruge til enten at komme ind på pædagogstudiet eller få dit første job som pædagog. Det giver dig altså en masse gode sager at skrive i din ansøgning eller på dit CV, som kan hjælpe dig videre, når du kommer tilbage til Danmark.

Frivilligt arbejde hjælper dårligere stillede mennesker

Det er ikke alle, der har det lige så godt som vi har det her i Danmark. Når du melder dig som frivillig i udlandet, så hjælper du til et sted, hvor der virkelig er behov for flere hænder. Du hjælper med at gøre livet bedre for både mennesker og dyr – og du bidrager på den måde til at gøre verden til et bedre sted. Du vil hurtigt opleve, hvor givende det er at hjælpe mennesker, der virkelig har brug for det – uden at forvente at få noget igen. Det er noget helt særligt at hjælpe mennesker i nød.

Hvis du mangler inspiration til en destination, så kan vi fortælle dig, at frivilligt arbejde i Tanzania plejer at være den mest populære destination – det må der jo være en grund til.