Du har garanteret hørt om varmepumper før. Men er du egentlig klar over, hvad varmepumper har af funktioner og fordele? Hvis ikke, så bliver du meget klogere på det her.

Kend forskel på luft til luft og luft til vand

En varmepumpe er en opvarmningsmetode til din bolig, som bruger langt mindre CO2 end mange andre opvarmningsmetoder. Det er derfor en mere miljøvenlig måde at varme din bolig op på. En varmepumpe bruger luft udenfor til at producere enten varm luft eller varmt vand indenfor.

Der er derfor to forskellige overordnede typer varmepumper. Der er henholdsvis en luft til luft og en luft til vand. Når du vælger imellem luft til luft og luft til vand, så afhænger det bl.a. af, hvor stor din bolig er, hvad dit behov er, og hvad der passer bedst til din bolig.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig, så er det en fordel at spørge en forhandler af varmepumper.

Her finder du meget mere viden om varmepumper.

Spar penge på dine varmeregninger

En stor fordel ved varmepumper er, at de producerer langt mere energi, end de selv forbruger. Det vil sige, at der er penge at spare på alle dine kommende varmeregninger, hvis du installerer en varmepumpe.

Det er nemlig et effektivt system, der varmer din bolig op helt uden at bruge en hel masse strøm og energi.

Se en varmepumpe som en investering

En varmepumpe koster naturligvis noget i købspris og montering, men det er også vigtigt at se det som en investering. Hvis du f.eks. går fra et oliefyr, pillefyr eller gasfyr til en varmepumpe, så sparer du mange penge på dit varmeforbrug fremover.

Derfor tjener du stille og roligt dine penge ind igen. På den måde er en varmepumpe en god investering.