Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Voksne og børn døjer hver eneste dag med ordblindhed kloden over. Det er ikke kun børn i folkeskolen, som har brug for bedre og/eller anderledes undervisning. Mange voksne opdager sent i deres arbejdsliv eller på en videregående uddannelse, at de er ordblinde. Det er et handicap, som langt de fleste har svært ved at se i øjnene, da man som voksen da ”skal være i stand til at læse for at være en del af samfundet”. Men det er langt fra sandheden. Man kan sagtens klare sig godt, selvom man måske ikke kan skrive en fejlfri mail eller læse en bog på få timer.

Hjælpemidler til at hjælpe mod ordblindhed

Flere og flere online medier begynder at udarbejde deres artikler som lyd. Det betyder naturligvis, at ordblinde også kan læse nyheder, selvom de måske ikke har det bedste forhold til skrevne ord. Ved blot at lytte, så får de også deres nyhedsbehov dækket godt ind. En af de første netaviser, der for alvor begyndte at satse på indtalte nyhedsartikler, var netavisen Zetland. De var mere eller mindre forgangsmænd, selvom de måske ikke havde det største navn bag sig.
Medier som Jyllands-Posten eller Politiken havde man måske i højere grad set kaste sig over lydmediet før de mindre virksomheder.

Intowords er fremtiden

Netop det med at hjælpe folk med læse- og skrivevanskeligheder ved hjælp af intowords. Det er et digitalt værktøj, som hjælper med at læse op for ordblinde. Derudover hjælper med at anbefale ord, når der skal skrives mails eller andre tekster. Uanset om du bruger din computer, eller om du bruger din iPhone eller iPad, kan du drage nytte af intowords.
Det er et program, der både kan bruges i grundskolen, videregående uddannelser samt på arbejdspladsen.

Du kan læse mere om, hvordan programmet kan hjælpe dig, hvis du skulle være ordblind, her.