I den moderne verden vi lever i er der så meget, der er muligt. Der bliver hele tiden forsket i alverdens former for videnskaber, så vi hele tiden kan følge med, hvis der pludselig skulle ske noget. Denne forskning bidrager både til noget, der kan bruges nu og her – eksempelvis i forbindelse med coronavacciner.

Men der bliver altså også forsket i ting som kunstig intelligens, som helt sikkert vil kunne gøre mange ting meget nemmere. Så er spørgsmålet selvfølgelig bare, om det i det lange løb også vil gavne menneskeheden lige så meget, som man lige skulle tro.

Vi kommer langt med videnskaben

I moderne tider som disse kan man næsten ikke lade være med at tænke tilbage på dengang, man ikke havde de samme muligheder som i dag.

At håndtere en pandemi var noget helt andet for bare hundrede år siden, og den moderne teknologi gør, at vi mennesker har lettere adgang til at komme tæt på hinanden. Det er altså vigtigt, at man hele tiden forsøger at udvikle videnskaben, så vi bliver ved med at bevæge os fremad.

Er kunstig intelligens en god ide?

Noget af det, som er rigtig hot, når det kommer til forskning og udvikling, er selvfølgelig kunstig intelligens. Du har helt sikkert hørt om det før, men det er stadig ret omfattende at forstå, hvad det præcis er, og hvad det kan bruges til.

Kunstig intelligens er desuden et meget godt eksempel på noget af det, som virker som en rigtig god ide, men som godt kunne ske at have nogle følger eller konsekvenser, som man ikke kan vide sig sikker på. Men det er spændende, og det er også sikkert, at det på mange områder vil kunne gøre en kæmpe forskel i hele verden.