Der findes et stor udvalg af vin fra mange forskellige lande rundt omkring i verden – og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken vin man egentlig godt kan lide. Hvis du er interesseret i at finde din nye yndlingsvin, så bør du læse med her.

Find en vin, der passer til maden

For at få mest muligt ud af vinen, handler det om at finde en vin, der passer godt sammen med den slags mad, der bliver serveret. Måske findes der flere forskellige vine, som passer fint sammen med dine retter. Hvis du f.eks. er glad for kylling, kan du med fordel vælge en fin, der passer godt sammen med fjerkræ. Det giver dig det bedste udgangspunkt for at finde en god vin – den stråler nemlig mere, når den nydes sammen med mad, som den passer godt sammen med.

Find en vin, der passer til din smagspræference

Vine adskiller sig i farven, smagen og alderen. Du er bestemt bekendt med forskellige hvid-, rød- eller rosévine. Deres smag kan variere fra frisk og sur til frugtig og sød. Hvis du allerede ved, at du er glad for sødlig vin, så kan det være en god idé at gå på jagt efter andre vine med samme smag. Det er et godt udgangspunkt for, om du vil kunne lide vinen.

Prøv en dansk vin

Mange lande som bl.a. Frankrig og Spanien har et ry for at lave god vin – og det er derfor også de første vine, vi kigger på, når vi leder efter en god vin til aftensmaden. Der findes dog også et fint udvalg af lækker – og endda prisvindende – dansk vin. Hvis du er interesseret i at prøve vin, der er dyrket og produceret i Danmark, så kan du finde dem her.

Besøg en vingård

I en vinbutik har man måske ikke altid muligheden for at smage nærmere på forskellige vine. For at finde den perfekte vin til din fest er det også muligt at besøge en vingård og deltage i en vinsmagning for at finde din favoritvin. Det er en spændende oplevelse og en fantastisk udflugt i weekenden. På en vingård kan du nyde atmosfæren og lære mere om kunsten at lave vin. Der findes ikke et sted, hvor vin smager bedre end et sted med udblik på vinmarkerne.