Drømmer du om at være evigt inspireret og generelt have en bedre kreativ evne? Så får du her 3 tips, du kan bruge, hvis du vil blive bedre til at generere idéer på arbejdspladsen.

Kreativitet er noget, der kommer og går. Nogle har en større kreativ sans end andre, men alle har den på den ene eller anden måde. Det er bare med at finde den frem. Det kan dog være svært, hvis ikke den er der. Her får du tre tips, der gør dig i stand til at få bedre idéer.

1: Skriv alle dine idéer ned

Det er en god idé at skrive alle de idéer, du får, ned på papir eller på et whiteboard. Det er ikke sikker, at din idé kan bruges lige nu, men hvis du vænner dig til, at du skriver alle de idéer, du får, ned, så vil du altid have inspiration lige ved hånden.

På et tidspunkt kan det være, at du har behov for lige netop den idé, du fik, da du cyklede på arbejde eller tog et bad. Du ved aldrig, hvornår kreativiteten rammer, så sørg for at få det maksimale ud af den, når den er der.

2: Ændr dine omgivelser

Typisk bliver vi idéforladte, når vi ikke bliver udfordret. Hvis du befinder dig i de samme rammer altid, vil du hurtigt komme ind i et tankemønster, der ikke inspirerer dig. Vi får typisk idéer og bliver kreative, når vi konfronteres med det ukendte.

Derfor kan det være en god idé at arbejde fra en café en gang imellem, eller måske bare tage en anden vej, når du skal på arbejde. Bryd med dine vaner, og du vil opleve, at idéerne og kreativiteten kommer kriblende.

3: Vær ikke bange for kritik

Det værste, du kan gøre, hvis du vil være kreativ, er at være bange for kritik. Du vil uden tvivl møde kritik, når du fremlægger dine idéer, næsten uanset hvor geniale de er. Du må dog endelig ikke være bange for det.