Vi lever i en tid, hvor der stilles meget høre krav til os – ung som gammel, kvinde som mand. Disse krav kommer indefra såvel som udefra, og er et resultat af flere ting; medier, samfund, eksponering, ambitioner osv. Vi har enormt mange muligheder i dag, og vi kan, vil og gør meget. Men vores præstationer koster dyrt, hvis ikke vi passer på os selv i processen, og her bør vi blive mere bevidste og benytte os af de ressourcer, vi har – for eksempel en psykoterapeut i København.

Konsekvenserne af at efterstræbe det fejlfri

Når vi søger at brillere i alle livets facetter – på jobbet, i familien, som ven og som menneske – og gerne imens vi tager os bedst muligt ud, passer en træning og en sund kost, går i det rigtige tøj og aldrig har en dårlig hår-dag, og – nåh ja – deler vores indhold med alle, der vil se med på de sociale medier, så gør vi i mere eller mindre grad vold på os selv. Denne konstante stræben efter perfektion – alt imens vi sammenligner os med hinandens glansbilleder – medfører usikkerhed og dårligt selvværd, og i værste fald psykiske lidelser som stress, angst og depression.

Hvordan passer vi bedre på os selv?

Når vi jagter ekstern anerkendelse, så holder vi op med at lytte til os selv. Dette har alvorlige konsekvenser for vores selvværd og vores psyke – og dermed vores generelle livskvalitet. Har du svært ved at slappe af i dit liv og din hverdag – føler du hele tiden, at du skal præstere, gøre dig fortjent og vise dit værd? Hvis ja, så kan du meget vel være i risiko for at brænde ud. I dette tilfælde kan du med fordel komme tilstanden i forkøbet. Du kan få hjælp her hos en psykoterapeut i København.