Project Description

Der er omkring en halv million danske husstande, der har en eller flere hunde. Der er derfor også et ret god chance for, at du måske overvejer, om I skal have en hund. Det er dog ikke noget man nogensinde bør kaste sig ud i, uden at have overvejet det meget kraftigt. At få en hund er nemlig ikke noget man bare lige gør, og der er mange ting man skal have taget stilling til, inden man beslutter sig.

Hvis du er stærkt overbevist om, at du skal have en hund, så er det næste skridt naturligvis at finde ud, hvilken hund i skal have. Det skal selvfølgelig være en hund der passer til jeres behov og ikke mindst, om du eller din familie kan dække de behov hunden måtte have. Man bør nemlig ikke bare få en hund, fordi man gerne vil have det, men også fordi man gerne vil have, at den har det godt.

Her er 3 tips til ting du skal overveje inden du beslutter dig for at få hund

Har du råd?

En hund koster typisk et sted mellem 800 og 1000 kroner om måneden. Det er varierer naturlgiv af flere årsager. Det anbefales naturligvis at du køber hundefoder af en høj kvalitet, men hundefoderet er langt fra den eneste udgift, der er også dyrlæge m.m. En hund der bliver lidt over 10 år, kan derfor let komme til at koste tæt på en kvart million i dens levetid.

Har du tid?

En hund kræver tid, og den kræver meget tid. En hund er ikke lige som en kat, der kan nøjes med at blive fodret og nusset. Den kræver langt mere opdragelse, og den kræver at du har tid til at gå ture med den hver eneste dag, og langt de fleste hunderacer kræver, at du har tid til at gå med dem flere gange om dagen.

Har du netværket?

Hvis du anskaffer en hund betyder det samtidig, at ferier fremover skal planlægges på en helt anden måde. Det er slut med lige at tage væk en weekend eller en uge sydpå uden at det er planlagt. Hvis du ikke synes din hund skal i pension, kræver det, at du får nogen til at passe hunden.