Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Nu har vi efterhånden bevæget os ind i den kolde vinter, og hvert år kan dette godt være en hård tid for bilen, og der er ikke kun tale om de glatte veje og de mange bilulykker, men den kolde luft har som bekendt også en negativ effekt på selve bilen. Vinteren kan især være hård imod de lidt ældre modeller som måske i forvejen ikke køre alt for godt, men inden man tager den hårde beslutning om at smide den gamle bil til skrot, så er der noget man selv kan gøre for at sørge for, at den kommer igennem det næste syn.

Smør bilen godt

Motorer lever af olie, og her er der ikke kun tale om motorolie, men hvis man vil sørge for, at alle bilens komponenter køre som smurt, så er det vigtigt, at man ofte smøre bilen. Dette er især vigtigt, når bilen er kommet lidt op i årene, da den så har nemmere ved at falde fra hinanden. Læs mere om motorolie her.

Vask bilen oftere igennem vinteren

Selvom vinteren er sæson for slud og snavs, og bilen hurtigt bliver beskidt igen efter den er blevet vasket, så er det vigtigt at vaske bilen en gang om måneden, så den gamle snavs ikke bliver siddende. Selvom det måske ikke ser ud af meget, når bilen er beskidt, så kan det faktisk medvirke til, at bilen ruster nemmere.

Vask bilen selv

Når bilen bliver beskidt, så er der mange som vælger den nemme løsning og køre ned på den lokale tank for at købe en bilvask, men sandheden er, at det mere eller mindre kun er en overfladisk bilvask man får hos tanken. Hvis man vil sikre sig, at sin bil ren over det hele, så er det vigtigt at gøre det selv, så man kan få den vasket alle de svære og kritiske steder.