Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er et punkt, hvor babyer er lidt ligesom dyr, og det er nær det kommer til, at noget gør ond. De kan nemlig ikke fortælle, hvad det er, der gør ondt. Derfor kan det være svært at vide hvad man skal gøre, hvis barnet begynder at græde. I mange tilfælde er det blot sult eller træthed, og hvis det ikke er det, er det tit maven der giver problemer. Når en baby kommer ud af mors mave, er det slut med mad gennem navlestrengen, og maven skal pludselig omstille sig til noget helt nyt. Derfor er det heller ikke så underligt, at babyer ofte får problemer med maven. Tarmfunktionen på en nyfødt er ikke fuldt udviklet, og derfor kan komplikationer næsten ikke undgås i det første halve til hele år.

I langt de fleste tilfælde, er det helt harmløst og kan afhjælpes relativ enkelt, eller går over af sig selv igen. Her får du nogle råd til hvad du kan gøre, hvis din baby får problemer med maven af den ene eller anden grund. Vi har fundet en række tips på Doc24 og udvalgt tre af dem her

1: Skift d-dråber

D-dråber anbefales til alle børn under to år, men flere af dem giver mavekneb hos børnene. Hvis dit barn begynder at få hård mave, kan det derfor være en god ide at prøve at skifte mærke, da det typisk indeholder forskellige slags olier.

2: Skift modermælkserstatning

Der er mange babyer der enten får fuldt eller supplereden MME eller modermælkserstatning. Ligesom med d-dråber indeholder de forskellige ting, og det kan være en god ide at prøve et andet mærke, hvis barnet lader til at være plaget.

3: Sukkervand 

Børn skal ikke have for meget sukker, men en lille bitte smule sukkervand kan være beroligende på barnet.