Det er næsten som en rus, når du får at vide, at du kommer ind på drømmestudiet. Det er alt det, du har drømt om, mens du gik på en ungdomsuddannelse. Endelig har alt arbejdet betalt sig. Men når rusen har lagt sig, kommer der en tvivl. Er du nu også klar? Er det det rigtige. Det er vigtigt, at du holder optimismen oppe, for tvivlen hører sig til det fornuftige menneske. Det er med til at gøre os i stand til at træffe fornuftige beslutninger. Når du gerne vil være helt klar til studiet, er der dog nogle ting, du kan klare på forhånd, så det bliver nemmere at komme i gang. Du kan låne penge, evt. hos Bonuslån, så du får råd til de ting, men husk at sæt dig ind i gebyrer og renter.

Computeren, der holder til tæsk på tastaturet

I studiesammenhænge er computeren fast inventar. Du bruger den til at skrive opgaver og læse pensum på. Det skal du sørge for, at du synes, er sjovest muligt. For det kan være en kamp til tider, når venner og veninder vil have en øl, men du skal læse tung teori. En af de nyere MacBooks eller Dell XPS-computere sørger for maksimal komfort de lange læseaftener.

Boliginventar, hvis du skal flytte ud

Det kan være, du bor hjemme, men du skal flytte ud, når du begynder på studiet. Det er virkeligheden for mange studerende. Her skal du sørge for, at du har alt det, du skal bruge. Det gælder rigtig mange ting, og det er bedst, at du laver en liste over de ting, du mangler. Opdel den gerne i rum, så du kan kortlægge helt præcist, hvad du mangler til de forskellige rum i dit nye hjem. Det er tidskrævende og træls, hvis du skal bruge dine kræfter på det, når du i virkeligheden burde møde nye medstuderende og koncentrere dig om læsestoffet.