Lever du i en mindre by, hvor I er gode til at være fælles om ansvaret for byens kulturliv, handelsliv og bio-liv? I denne artikel får du tips til, hvordan I i jeres by kan gøre det endnu lettere at holde jeres by ren og præsentabel!

Brug udendørs skraldespande

For at holde byen ren og pæn, er det vigtigt at byens folk og besøgende kan gå ned ad gaderne og komme af med affaldet i skraldespande på deres vej. Måske er der kun få skraldespande sat op i jeres by? En stor mængde af skrald er både dårligt for naturen, og så bidrager det til et dårligt indtryk af byen.

Find udendørs skraldespande, der passer til de forskellige legepladser og anlæg i byen. Det er fx noget sjovere og pænere, hvis skraldespandene på legepladserne er formet som biller, og det er nydeligt med stilrene skraldespande på stranden, ved byens anlæg og i gågaden. Har I lokale kunstnere, kan I tilbyde dem at male eller dekorere skraldespandene, så også skraldespandene bliver en del af det kunstneriske bybillede. I kan også få byens lokale børn til at bidrage med deres egen selvmalede skraldespand, som de ville være stolte over at kunne se nede i byen!

Hold skraldekampagner

Hold skraldekampagner nede på byens skoler og ungdomsuddannelser. Det kan være undervisning i vigtigheden af affaldssortering, tips til en grønnere hverdag eller et affaldssamlingsprojekt, hvor de får stukket en sæk i hånden og så må ud at gøre byen ren. Det kan være en sjov aktivitet, hvis der er præmier på højkant for den klasse, der samler mest skrald i kilo.

Lav og hæng skilte op i byen med flotte og dekorative billeder, der illustrerer at man skal huske at smide skraldet ud i skraldespandene for at opmuntre alle i byen til at hjælpe med at få en renere og skønnere by.