Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Her kan du finde nogle forskellige måder, hvorpå du kan gøre din præsentation og formidling bedre. Uanset om du er en erfaren programleder, eller bare starter, bør der være ideer her til at hjælpe dig med at forbedre dig. Hvis du har brug for yderligere hjælp eller vejledning, kan du læse mere på neets.dk.

Vis din lidenskab og opret forbindelse med din målgruppe

Det er svært at være afslappet og at være dig selv, når du er nervøs. Men gang på gang siger de store præsentanter, at det vigtigste er at oprette forbindelse til dit publikum, og den bedste måde at gøre det på er at lade din passion for emnet skinne igennem under din præsentation. Du bliver nødt til at være ærlig med dit publikum om, hvad der er vigtigt for dig, og hvorfor det betyder noget. Hvis du er entusiastisk og ærlig, så vil publikum reagerer som du ønsker det. Du bliver nødt til at bibeholde øjenkontakt med dit publikum, så du på den måde viser overskud og interesse.

Fokuser på din målgruppes behov

Din præsentation skal bygges omkring det, som dit publikum kommer til at få ud af præsentationen. Når du forbereder præsentationen, skal du altid huske, hvad publikum har brug for og ønsker at vide, ikke hvad du kan fortælle dem. Mens du viser præsentationen, er du også nødt til at forblive fokuseret på dit publikums respons og svare på det. Du skal gøre det let for dit publikum at forstå og svare. Når du planlægger din præsentation, skal du altid huske spørgsmålet:

Hvad er nøglemeddelelsen (eller tre nøglepunkter) for mit publikum at tage væk?

Du skal være i stand til at kommunikere den nøglemeddelelse meget kort.

Nogle eksperter anbefaler et 30-sekunders ‘resumé af elevatorer’, andre kan du skrive det på bagsiden af ​​et visitkort eller sige det på ikke mere end 15 ord.