En del af at være voksen er også, at du bruger mange penge. Uanset hvor meget du prøver at holde på pengene, så er der altid udgifter til rigtig mange ting. Og det er svært at undgå de udgifter, for det er sjældent, du kan undvære tingene. Det kan være, at du gerne vil skifte ud i dine møbler, der efterhånden er ved at være slidt. Det bliver dyrt. Det kan også være, at du gerne vil have noget pænt i hjemmet som nye puder eller måske et nyt stykke tøj? Også dyrt. Når højtiderne nærmer sig, skal du finde gaver, og du ved det allerede – det er dyrt. Men ved at være kreativ, kan du finde på måder at spare penge på, mens du sørger for at gøre det hele lidt mere personligt. Du kan tilmed gå hen og blive ret bidt af det, for det er en hobby, der er meget belønnende og med masser af plads til fordybelse. Se mere her.

Billigere løsninger, som du lærer trin for trin

Når du skal være kreativ, er det altid svært i starten. Hvor starter du? Hvad har du brug for? Alle de spørgsmål bliver besvaret, hvis du finder en blog, der sørger for at gøre det helt klart, hvad du skal bruge i den kreative proces. Så bliver du guidet trin for trin mod målet, og undervejs lærer du ting, som du kan bruge senere. Samtidig sparer du den timeløn, du skulle betale til en fagmand- eller kvinde. Det er ikke så lidt, hvis du selv kan skrue plankebordet sammen i stedet for at betale en møbelsnedkers gage. Du kommer også til at få et mere specielt forhold til de ting, du selv laver.

En herlig hobby

Grunden til, at du kommer til at holde af de ting, du selv laver, er, fordi det er belønnende at skabe. Belønningen er tydeligst, når du ser det færdige produkt, som startede med bare at være en idé. Den belønnende følelse kender du også fra, når du får givet matriklen en ordentlig rengøring eller lignende, og når du kommer ind i en stime, er det svært at undvære den følelse. For følelsen af at gøre et stykke arbejde færdigt avler lysten til at gøre det igen, og du bliver hele tiden bedre til selv at finde løsninger, du selv kan klare.