Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Lamper har altid fascineret alle os, der går op i indretning og design. Her i landet har vi også en meget lang historie for designere af ikoniske lamper, og de fleste nikker nok med hovedet, hvis man nævner navne som  Poul Henningsen, der blandt andet står bag Koglen og den helt klassiske der blot hedder PH lampen.

Hvis du er vild med indretning  og gerne vil have moderigtige lamper ind i huset, behøver du dog ikke betale en formue for det, og ser man på tidens tendenser, så er det langt fra det dyreste der er det mest trendy. Her får du tre tips til hvordan du kan få en billig lampe, der end ikke har en lampeskærm.

1: Glødepæren

Der bliver snakket meget om miljøvenlighed, LED pærer og lignende, og der er da heller ikke nogen tvivl om, at LED pærer er det man bør oplyse huset med generelt, men hvis man vil have det æstetik lækkert, kommer man rigtig langt med en glødepære som disse. De giver et helt fantastisk rustikt look. Det eneste du skal købe er en glødepære (der koster under 100 kroner) og et flot stykke ledning, så er du kørende med en moderigtig lampe.

2: Reblampen

Et skibsreb kan bruges til mange ting, og en af dem er at lave en lampe ud af. Det er samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor, det er bare skibsrebet der bruges som ledningskjuler. Reb kan købes i diverse byggemarkeder for få hundrede kroner. Går du efter det rå look, bliver det ikke meget bedre end dette.

3: Lav en skærm af brugt glas

Der findes mange muligheder for at lave en lampeskærm af glas. Det kan være fra marmeladesglas eller noget helt andet. Det gode ved dem er, at det er let at skære i låget, så det ikke behøver være en større videnskab at gøre plads til pæren. Dog skal du være opmærksom på, at et sådan glas kan blive meget varmt alt efter hvilken type pære der kommer i.