Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan være en svær opgave at vælge lige præcis det tapet, der passer ind i dit hjem. Der findes mange forskellige løsninger på billig tapet og i denne guide får du nogle tips og fif til, hvordan du finder det rigtige og hvordan du opsætter tapetet.

Tapet, der passer til din personlige stil

De fleste vælger at tage den hvide og mere traditionelle tapetløsning. I stedet kan du overveje noget tapet, der passer bedre til din personlige stil og indretning. Alt afhængig af, hvilket rum, der skal tapetseres kan du overveje, hvilke friske farver og anderledes motiver, der skal være på tapetet og på den måde sætte dit personlige præg på tapetet.

Forbered dine vægge grundigt

Det er vigtigt at du gør dit forarbejde ordentligt, så du på den måde opnår det bedste resultat. Væggene skal være rene og glatte, før du begynder tapetsering. Tjek i den forbindelse om der er huller eller ujævnheder i væggene og ligeledes at alle søm og skruer er fjernet. Det kan være god idé at vaske væggene grundigt før ophæng af tapet, men husk at de skal være helt tørre inden du hænger nyt op.

Gode tips til tapetopsætning

For at få det bedste resultat er det afgørende, at du har forberedt dig. Du skal have styr på, hvor meget tapet du skal bruge og hvilket udstyr du skal benytte. Husk at få alle de redskaber du skal bruge og køb rigeligt tapet – det gør arbejdet betydeligt nemmere fra start. Når du har styr på disse ting, kan du begynde på selve tapetseringen – hvis du har et tapet oppe i forvejen, skal dette selvfølgelig fjernes først. Nu bør du starte med at fastlægge, hvor du vil starte, og hvor du vil slutte tapetseringen. For at få skarpe og flotte hjørner kan du desuden bruge en skarp hobbykniv til at skære kanter af med.