Når vi investerer i noget nyt og måske endda dyrt tøj, så er det ligeledes vigtigt, for mange, at tøjet kan holde i lang tid og, at man som forbruger kan benytte sig af det i lang tid. Dette blev især mere vigtigt, da klimaet og miljøet kom mere i fokus. Hermed kom begrebet slow fashion nemlig også.

Et begreb som dækker over at få syet, eller lavet tøjet i stedet for, bare at købe nyt hele tiden. Hvis du er en af dem der også gerne vil sætte dit forbrug ned, så kan du her få nogle tips til, hvordan du får tøjet til at holde længere.

Køb det rigtige

Det første tip er at købe noget tøj, som er lavet til at holde i lang tid, hvis du investerer i noget af god kvalitet, så er chancen for, at det ser pænere ud i lang tid også meget større.

De er lige kommet med en ny kollektion og har alt hvad man forbinder med god kvalitet. De har særligt fokus på cashmere og merino uld. Altså er det materialer som man forbinder med god kvalitet, og de er investeringen værd. En sweater i merino uld er dyrere end bomuld og meget andet, men passer man den ordentligt holder den også tilsvarende.

 Vask rigtigt

Når du nu har købt dit nye pæne tøj, så er det vigtigt at sørge for at din nye investering holder i så lang tid som muligt. Dette kan bl.a. gøres ved at være opmærksom på vaskeanvisningerne, og i mange tilfælde overveje at vaske tøjet i hånden, da dette slider langt mindre på tøjet.

Man skal også huske, at hver en vask slider på tøjet, og derfor er det vigtigt at vaske tøjet så lidt som muligt. Tag derfor gerne trøjen på en ekstra dag, eller lad den bare hænge og lufte i stedet for vask.

Fjern fnuller

Selv når man køber god kvalitet så har f.eks. cashmere det med at fnulre og samle sig i små kugler, hvilket får tøjet til at se slidt ud. Der er dog ting som man kan gøre for at fjerne dem. Man kan f.eks. finde en cashmere- og uldkam – denne kan du bruge til at skrabe disse små fnullersamlinger væk. Det får tøjet til at se friskt og nyt ud.