Efteråret og de kolde måneder kan byde på både ventede og uventede gæster. Du kan hurtigt komme i bekneb, hvis du får besøg af skadedyr, som søger ind i boliger og kældre, fordi temperaturen falder hastigt udenfor. Når skadedyrene kommer, er det med at få fat i professionel skadedyrsbekæmpelse med det samme, så du kan få fjernet de uventede gæster og få din bolig for dig selv igen. Der er nogle gode forholdsregler, som du kan gøre du helt selv, og så er det altid en god ide at have telefonnummeret på din lokale skadedyrsbekæmper til at ligge klar i skuffen.

Forebyg uventet besøg

For at undgå at du får besøg af uventede og uvelkomne gæster, er det altid en god ide at have styr på forebyggelsen. Det har du ved at sikre dine ydre grænser. Hvis du ved, at der er hul i soklen, en gammel dør ned til kælderen eller måske et utæt tag, så sørg for at gøre noget ved det på forhånd, så du nedsætter risikoen for, at lokke skadedyrene til. Det er også en rigtig god idé at have styr på dit affald. Hvis dit affald er tilgængeligt, så skadedyrene kan kravle op i det eller leve af det, så er der stor risiko for, at de kommer på besøg.

Hvis du får uventede gæster

Det er ligegyldigt, om du får besøg af skadedyr derhjemme eller på dit arbejde – når skadedyrene først er ankommet, så skal de væk og bekæmpes. Det gør du bedst ved at få professionel hjælp fra en skadedyrsbekæmper. Når du får hjælp fra erfaren side, er du sikker på, at du får fjernet skadedyrene effektivt, forsvarligt og etisk velovervejet. Når du har besøg af skadedyrsbekæmperen, lægger I sammen en plan for, hvordan skadedyrene kan fjernes. Så kan du nemlig med ro i sindet opholde dig indenfor igen.