Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Den kolde tid er lig med køb af brænde og optænding

Nu kommer den kolde tid, hvor det er nødvendigt at sætte varme på og trække i hjemmeskoene, for ikke at fryse indendøre. Det er derved også tid til at købe et lager af brænde og optænding til din brændeovn, pille- eller stokerfyr. Hvis du gerne vil have fuld valuta for dine penge og spare lidt på varmeforbruget, så læs med her.

Træpiller er miljøvenlige

Hvis du har et træpillefyr, så er du en af de heldige (eller fornuftige). Med træpiller får du nemlig en effektiv og billig brændselsform, som er CO2 neutral og ikke udgør en miljømæssig belastning. Der kan dog være stor forskel på kvaliteten af træpiller, så du skal være opmærksom og ikke falde for det første og billigste tilbud, du ser. Brændværdien, slaggedannelse og mængden af aske, er nemlig tre faktorer, som betyder noget i længden. Hvis du vil have træpiller af høj kvalitet, så gå efter certificerede træpiller. Davidsen forhandler udelukkende træpiller af høj kvalitet, som fx deres “German pallets”, som er certificeret efter anerkendte standarder med garanti for lang brændetid og minimal slaggedannelse.

Pejsebrænde til opvarmning i pejs eller brændeovn

Almindeligt brænde (pejsebrænde) kan bruges i alle pejse og brændeovne og er en meget energieffektiv og alsidig brændselsform. Brænde kræver korrekt opbevaring, for det må ikke blive fugtigt, da det er med til at udlede sundhedsskadelige stoffer ved afbrænding samt reducere brændværdien. Du kan bestille både fyringsklart og ikke-fyringsklart brænde, som du selv skal have til tørring i dit brændeskur. Du kan vælge mellem flere træsorter, fx bøg, ask og blandet løvtræ.

Træbriketter er klar til brug

Træbriketter består af savsmuld eller høvlspåner, som er presset sammen under meget høje temperaturer. Træbriketter fylder mindre end almindeligt brændsel, er miljøvenlige og har et lavt fugtindhold. De er klar til brug med det samme og kræver ikke yderligere tørring. Hos Davidsen kan du købe træbriketter, som er bestående af 100 % rent træ og uden kunstige bindemidler. Det betyder, at de har en lang brændetid og afgiver minimal aske.