Når løfteopgaver i din virksomhed i forbindelse med eksempelvis lager eller produktion tager overhånd og belaster dine medarbejdere, er det på tide at investere i en vakuumløfter. En vakuumløfter er en af de mest anvendelige typer af løfteudstyr, da vakuumløfteren nemt kan tage fat i stort set alle materialer og alle typer af produkter – uden der er behov for en krog eller lignende.

Sådan fungerer en vakuumløfter

Vakuum er naturligvis det helt centrale element i en vakuumløfter. Vakuumløfteren suger sig fast på alle emner, når en motor i løfteren skaber undertryk under en eller flere sugekopper forenden af vakuumløfteren.

Det er i princippet meget simpelt, men det åbner op for at hav af anvendelsesmuligheder, da du kan bruge en vakuumløfter til at løfte emner, som du ikke kan løfte med traditionelle kraner. En vakuumløfter kan desuden monteres overalt, hvorfor du kan bruge den på både en gaffeltruck, en svingkran eller andre krantyper.

Derfor skal du vælge en vakuumløfter til din virksomhed

På steder, hvor der foretages rigtig mange ensformige løft, er en vakuumløfter det helt rigtige valg. Her vil vakuumløfteren sikrer en højere effektivitet, da store og tunge emner kan løftes hurtigt og fleksibelt.

En vakuumløfter er nem at håndtere af bare en enkelt medarbejder, hvorfor de løftede emner nemt kan placeres med stor præcision. På den måde kan du også skære i omkostninger i forbindelse med arbejdskraft, da en vakuumløfter kan klare de tunge løft, som der eller skulle flere medarbejdere til at klare.

Og så er der selvfølgelig fordelene for medarbejderne, der ikke længere skal slides ved at foretage mange løft dagligt. Selv forholdsvis lette løft kan ende i en arbejdsskade, hvis de foretages hyppigt, og en vakuumløfter er derfor et rigtigt valg i alle virksomheder, hvor eksempelvis kasser med varer skal pakkes på en palle til videre forsendelse.